Hee, wat leuk dat je even een kijkje komt nemen!

Misschien ben je op zoek naar een oplossing voor iets wat je lastig of ingewikkeld vindt of ben je nieuwsgierig naar wat een kindercoach nou eigenlijk doet.

Maar het kan ook zijn dat je papa en/of mama het belangrijk vinden dat je met iemand gaat praten maar vind je dat zelf stom of niet zo nodig. Of vind je het spannend. Dan kan het fijn zijn om er wat meer over te lezen.

 

Wat doet een kindercoach?

Als het thuis of op school (even) niet zo lekker loopt gaan we samen kijken hoe het anders kan. Makkelijker en fijner. Dit doen we met spelletjes, tekenen en knutselen, naar verhalen luisteren, bewegen en kletsen, net wat bij jou past. Je leert jezelf beter kennen en je ontdekt wat belangrijk voor je is. Samen kijken we dan welke stappen jij kunt zetten om dingen te veranderen.

Vaak is het fijn om jouw oplossing ook te delen met je ouders, broer/zus of met je juf/meester op school, zodat ze jou beter begrijpen en kunnen helpen. Hierbij kijken we samen naar wat belangrijk voor hen is om te weten.

Als je voor het eerst bij mij komt beginnen we met een kopje thee met wat lekkers en leren we elkaar een beetje kennen. Dus je komt wat meer te weten over mij en jij mag zelf kiezen wat je me wil vertellen. Je ouders hebben mij dan al wat over jou verteld, maar ik heb geleerd dat kinderen vaak heel erg goed kunnen aangeven waar ze blij van worden, wat ze willen veranderen en wat ze daarbij nodig hebben. Dus ik hoor heel graag jouw verhaal!

Meestal kom je een keer of 5 of 6 bij mij en dan zul je merken dat je weet hoe jij jezelf kan helpen bij wat je lastig vindt. Met misschien een beetje hulp van de mensen om je heen.