“Kinderen doen het goed als ze dat kunnen. Vaak zijn het (nog) ontbrekende inzichten en vaardigheden die nog ontwikkeling behoeven”

Al ruim 20 jaar ben ik werkzaam in het onderwijs. Aanvankelijk als leerkracht, maar al vrij snel ging ik me daarnaast inzetten als Intern Begeleider (zorg coördinator) voor kinderen die extra ondersteuning op school nodig hadden. Het puzzelen naar “wat is er nou eigenlijk echt aan de hand, waar ligt de oorzaak van het gedrag dat het kind laat zien en hoe kunnen we samen met het kind naar een oplossing zoeken” is hierin altijd mijn drijfveer geweest. Kinderen doen het goed als ze dat kunnen. Vaak zijn het (nog) ontbrekende inzichten en vaardigheden die nog ontwikkeling behoeven. Door de jaren heen heb ik vanuit een enorme drive om deze kinderen beter te begrijpen en te begeleiden me verdiept in extra kennis en kunde.

Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar het werken als extern begeleider op diverse scholen binnen het Samenwerkingsverband Tilburg, waarbij ik gesprekken met kinderen, leerkrachten en ouders voer om op maat te kijken naar oplossingen.                                                                                                                   

Pas toen ik zelf in een opvoedsituatie terecht kwam waar het niet altijd vanzelf ging, realiseerde ik me dat opvoeden soms behoorlijk pittig kan zijn en dat je je daar soms overweldigd en machteloos in kan voelen. Het is dan fijn om je onzekerheid met iemand te kunnen delen en een steuntje in je rug te voelen. Vanuit deze ontwikkelingen voelde het werken als kindercoach vanuit mijn eigen praktijk als een logische stap. 

Tanja in steekwoorden

Inlevend, positief, actiegericht, creatief, sfeergevoelig en verbindend.
Maar ook…..mopperig bij warm weer, ietwat chaotisch, volledig gebrek aan richtingsgevoel en motorisch onhandig.

Tanja heeft onze dochter Anne van 10 heel fijn geholpen. Ze maakte de aandachtspunten voor onze dochter op een hele prettige manier bespreekbaar. Anne voelde zich veilig en gehoord. Ook de terugkoppeling naar ons als ouders was heel fijn, waarbij duidelijk werd uitgelegd waaraan was gewerkt en de handvaten die zijn gegeven aan Anne, waar wij als ouders op kunnen doorpakken.
Marleen

Heel blij met Tanja! Ze straalt rust en vertrouwen uit. Onze dochter, maar ook wij, zijn echt gebaat bij haar goede adviezen en aanpak!

Karen


Opleidingen

Kindercoaching
NLP Practitioner, coach en communicatiespecialist onderwijs
Post HBO Interne begeleiding
Post HBO Remedial Teaching
HBO Pedagogiek
Montessori vakbekwaam
PABO

 

 

 

Relevante cursussen:

POPtalk
ACT (Acceptence and commitment therapie)
Brainblocks
Schatgravers expeditie
Foto-interview
Ik leer leren
Praat+teken

Diverse trainingen over o.a. autisme, hoogsensitiviteit en faalangst.

Beroepsgroep en licenties

Logo Schateiland